Ha érdekli a véleményünk, egy kérdőív kitöltése alapján tanácsot tudunk adni abban, hogy érdemes-e az Ön vállalkozásának belevágni egy vállalatirányítási rendszer bevezetésébe.

folyamat optimalizálás

A folyamatok célirányos tevékenységek láncolata, amelyeknek mérhető teljesítménye, költsége, az általuk előállított termékeknek, illetve szolgáltatásoknak meghatározott minősége, mennyisége és átfutási ideje van. Amennyiben a folyamatok során kevesebb tevékenységet kell elvégezni, rövidebb idő alatt, miközben nem kell a minőség romlásával számolni – annál hatékonyabban tudjuk működtetni a vállalatot. Hogyan tudjuk ezt elérni?

Egy cég gazdálkodásának irányítása az egyik legfontosabb vezetői feladat. Ebbe beletartozik a likviditási egyensúly fenntartása, a pozitív cash-flow biztosítása, a bevételek és költségek tervezhetősége, a befektetések, hitelek kezelése, a beruházási- és fejlesztési döntések gazdasági hatásainak mérése. Kis cégeknél – amíg ez a terület csak 1-2 ember munkáját igényli – mindez követhető akár excel táblákban is. Nagyobb méretű cégeknél azonban ez már nem elegendő, a gazdálkodás kezd kicsúszni a vezetők kezéből. Az átláthatóságot és irányíthatóságot az integrált vállalatirányítási rendszer (ERP rendszer) tudja biztosítani. Miért? Erre próbálunk cikkünkben magyarázatot adni.

vállalkozz digitálisan, egyedi erp megoldások

Felgyorsult világunkban az időtényező kulcsszerepet játszik az üzleti életben is. Egy cég versenyhelyzetét nagyban befolyásolja, milyen gyorsan tud reagálni potenciális, vagy valós ügyfelei kérésére, mekkora átfutási idővel tudja teljesíteni feladatait.
Az informatika a gyors reagáló képesség biztosítására az internet mellett a mobil technológiát kínálja.

A BMS controlling rendszere ráépül az összes vállalatirányítási folyamatra. A kalkulációk egyik alapját a főkönyv biztosítja, amelyben a könyvelési adatok mellett szerepelnek a controlling szempontú hivatkozások is. Másik pillére a teljesítményeket tükröző értékteremtő folyamatok információi: mint pl. az értékesítés, termelésirányítás, projektirányítás, stb.

rövid reakcióidő

Az informatika egyre inkább hajtóerejévé válik a vállalati stratégiáknak. Olyan lehetőségeket és eszközöket ad a vezetők kezébe, amelyekkel ha élni tudnak, akár ugrásszerű fejlődést is elérhetnek a vállalkozásukban. Melyek azok a legfőbb fejlődési irányok, amelyekkel ma már biztosan számolhatunk? A cikkben erre keressük a válaszokat.

Küldje el kérdését, üzenetét most! Vagy kérjen visszahívást!